Fotograaf

Fotograaf: Wilbert Maximus.

Ik begon mijn professionele carrière in 2010, nadat ik fotografie als hobby had beoefend. Hoewel mijn opa een professionele fotograaf was en mijn vader naast zijn werk voor de hobby fotografeerde en beide mij de basisbeginselen hadden geleerd, had ik aanvankelijk geen interesse om in de voetsporen van mij opa te treden.

Maar dat alles veranderde in 2010. Ik pakte mijn camera op en besloot alsnog een carrière in de fotografie na te streven. In het begin vertrouwde ik nog veel op de vaardigheden die ik van mijn opa en vader had geleerd, maar al snel besefte ik dat ik nog veel te leren had.

Mijn specialisatie in kerkfotografie heeft me in staat gesteld om een sterke portfolio op te bouwen en erkend te worden als een hoogstaande kerkfotograaf in Nederland. Ik leg een breed scala aan kerkgerelateerde evenementen en activiteiten vast, waaronder doopplechtigheden, vormsels, communies, huwelijken, uitvaarten, kerkarchitectuur en kerkgeschiedenis.

Ik heb me toegezegd voortdurend te willen blijven leren en streef ernaar om elke dag mijn vaardigheden te verbeteren. Ook om die reden heb ik “beeld creatie” gestudeerd aan de School voor Toegepaste Fotografie. (Fotovalschool NAVB). Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd op (industriële) productfotografie om mijn professionele fotografiecarrière verder uit te breiden.
Ik heb deze opleiding succesvol weten af te ronden dankzij verschillende kleine en grote professionele bedrijven die daar ruimte voor wilde bieden, zoals de keurslager Schutjes, van Eck trappen en kozijnen, bloemist DFM, deschoenmaker-gerhouwen, de molen Nuenen, Yaskawa en Alfa Laval.

Een ander onderdeel van mijn voortdurende leerproces is deelname aan fotowedstrijden bij Viewbug, een professioneel platform waar ik het werk van getalenteerde fotografen kan bewonderen, van anderen kan leren en nieuwe ideeën uit kan genereren. Ik daag mezelf uit door geregeld deel te nemen aan wedstrijden om mijn vaardigheden voortdurend te blijven verbeteren.


Foto: GetitonPicture

 

 


Foto: GetitonPicture